GB Medic rehabilitacioni fizio-centar

Gb Medic
Whatsapp Image 2023 09 21 At 14.14.56
KOJI JE VAŠ ZA OPORAVAK?
Whatsapp Image 2023 09 13 At 12.45.29 (12)

Recovery sports

GB Medic je prvi rehabilitacioni centar u Srbiji koji je u primenu uveo Recovery sports sistem za oporavak. Recovery sports je lider u brzom oporavku svetskih vrhunskih sportista kao što su NBA košarkaš Lebron Džejms i brazilski fudbaler Neimar. Recovery sports sistem je set dinamičkih uređaja za kompresiju koji su namenjeni za oporavak i rehabilitaciju. Svi vrhunski sportisti u svetu koriste Recovery sports patentiranu tehnologiju kako bi se oporavili brže između treninga i nakon utakmice odnosno meča.

Whatsapp Image 2023 09 13 At 22.02.36

HYPERVOLT

Revolucionarni alat za duboku masažu i opuštanje mišića U današnjem brzom tempu života, stres i napetost često uitču na naše telo, posebno na mišiće. Kako biste održali ravnotežu i brinuli se o svom telu, Hypervolt masažer dolazi kao spas. Ovaj inovativni masažer omogućava duboku masažu mišića, smanjenje napetosti i poboljšanje cirkulacije. Tehnologija iza Hypervolt Masažera: Hypervolt masažer koristi naprednu vibracijsku tehnologiju kako bi pružio terapeutsku masažu. Opremljen različitim brzinama i nastavcima, omogućava korisnicima prilagođavanje intenziteta masaže prema vlastitim potrebama. Vibracije prodiru duboko u mišićno tkivo, opuštajući napetost i smanjujući bol.

Whatsapp Slika 2023 10 04 U 16.38.21 61f0f35b

VYPER 2.0

Ovo je jedan od najsavremenijih rolera za istezanje na svetu, koji se koristi za oporavak i rehabilitaciju sportista i pacijenta. Čak 2000 puta je efikasniji od običnog rolera za istezanje. VYPER 2.0 omogućava korisniku da se zagreje, aktivira i oporavi brže i efikasnije nego bilo koji drugi roler. Koristi se svakodnevno kod najboljih svetskih sportista današnjice.

Whatsapp Image 2023 09 13 At 20.55.17

OPREMA

Whatsapp Image 2023 09 13 At 20.47.42 (1)

Assault Air Runner

Assault Air Runner je najsavremenija traka čija zakrivljenost omogućava korisnicima prirodniji kontakt stopala sa podlogom tokom trčanja. Ovim se znatno umanjuje šansa da dođe do povrede skočnog zgloba i kolena. GB Medic je jedan od retkih rehabilitacionih centara u Srbiji koji posedujeme Assault Air Runner traku. Ona je jedna od dve licencirane trake za crossfit svetska prvenstva. Njen nemotorizovan princip kretanja je garant bezbednosti i vrhunskih performanasi. Potrošnja kalorija je 30% više nego na prosečnim trakama. Ona omogućava intezivan trening, pravilnu biomehaniku trčanja, neograničenu brzinu trčanja, pripremu za maraton i dr. Assault AirRunner traka je kardio traka bez motora koja se pokreće isključivo snagom vaših koraka. Jedinstveni koncept ovog uređaja omogućavavam da prilagodite brzinu trčanja vašem tempu, što ga čini izvrsnim alatom za trčanje u teretani, kući ili na otvorenom. Assault AirRunner Traka: Inovacija u Trčanju i Kardiovaskularnom Fitnessu Assault AirRunner traka predstavlja revolucionarnu promjenu u svijetu trčanja i kardiovaskularnog fitnessa. Ova moderna i inovativna traka dizajnirana je kako bi zadovoljila potrebe profesionalnih sportaša, fitness entuzijasta i svih onih koji žele učinkovit i izazovan trening trčanjem. Što je Assault AirRunner Traka? Assault AirRunner traka je kardio traka bez motora koja se pokreće isključivo snagom vaših koraka. Jedinstveni koncept ovog uređaja omogućuje vam da prilagodite brzinu trčanja vašem tempu, što ga čini izvrsnim alatom za trčanje u teretani, kući ili na otvorenom.

Whatsapp Image 2023 09 13 At 20.38.21

TRX trake

TRX sportske trake su sportska oprema koje se sastoji od dve trake povezane s rukohvatima. Ovaj jednostavan dizajn omogućava korisnicima da koriste vlastitu telesnu težinu kako bi izvodili vežbe. Trake se mogu pričvrstiti za različite površine, poput vrata, stubova, ili drugih čvrstih objekata. Prednosti TRX Sportskih Traka: Funkcionalna telesna snaga: TRX trake omogućavaju Vam izvođenje funkcionalnih vežbi koje poboljšavaju snagu celog tela. Možete raditi vežbe za gornji deo tela, donji deo tela i trup. Ravnoteža i stabilnost: Upotreba TRX traka pomaže u razvijanju ravnoteže i stabilnosti tela jer zahteva angažovanje mišića za održavanje pravilne pozicije tokom vežbi. Prilagodljivost: Trake su prilagodljive različitim stepenima kondicije. Možete kontrolisati intenzitet vežbi jednostavno prilagođavanjem položaja tela i ugla nagiba. Varijacija Vežbi: Postoji mnogo vežbi koje možete izvesti s TRX trakama, od osnovnih vežbi poput čučnjeva do naprednih vežbi koje izazivaju čak i najiskusnije vežbače.

Images

kBox4

Ambulanta za rehabilitaciju GB Medic je među prvima u Srbiji omogućila klijentima vrhunske uslove za trening u vidu najsavremenije sprave za trening – kBox4 Pro Ultimate System. Ona je sastavni deo treninga vrhunskih NBA igrača poput Lebron Džejmsa, Klej Tompsona, Stiven Karija, zatim NFL igrača poput Tom Brejdija, tenisera poput Rafaela Nadala, i najboljih fudbalskih ekipa kao što su Real Madrid, Barselona, Bajern Minhen i Liverpul. Na kBox4 se izvodi tzv. Izo-inercijalni trening. Ovaj trening maksimalno opterećuje mišiće u oba smera i u različitim uglovima. Koristi silu inercije, a mišiće savladava otpor i tokom kontrakcije i tokom opružanja. Rezultat je dublja aktivacija mišića i aktivacija često nedostupih mišićnih vlakana. Ovo je trening namenjen profesionalnim sportistima i naprednim rekreativcima.

Whatsapp Image 2023 09 04 At 11.51.17

Kettlebell

Kettlebell je rekvizit za vežbanje od livenog gvožđa i izgleda poput kugle sa drškom. Koristi se kako u profesionalnom, tako i u rekreativnom sportu u cilju poboljšanja snage, kondicije, brzine i izdržljivosti. Sa ovim rekvizitom se upražnjava specifičan vid treninga pošto se istovremeno razvija aerobni i anaerobni proces, tako da pored mišića, jača se i kardiovaskularni sistem. Ukoliko želite da poboljšate svoju snagu, izdržljivost, koordinaciju, mentalnu čvrstinu, osloboditi se stresne svakodnevnice, skinete masne naslage, poboljšate zdravlje kičme, zglobova, tetiva, ligamenata, Kettlebell je pravi izbor za Vas.

237993367

TubeR gume

TubeR je set guma za izvođenje vežbi sa opterećenjem, u okviru kog se nalaze i dodaci u vidu ručica, kaiševa za noge, dodatka za kačenje guma na vrata, kao i niza drugih opcionih dodataka (za kačenje guma na ripstol, šipke, tanje stubove, za fiksiranje guma na zid itd). Sa setom TubeR guma za vežbanje možete izvesti sve vežbe koje inače radite u teretani, kao i one koje vam tamo nisu dostupne. Forma izvođenja pokreta je potpuno slobodna, što znači da možete vežbati bilo koji pokret, specifičan za sport kojim se bavite, uz dodatno opterećenje. Pogodan je za sve uzraste. Za one koji se profesionalno bave sportom kao savršena dopuna treningu, za rekreativce, i za rehabilitaciju, jer zbog svojih osobina štedi zglobove i tetive, čime se smanjuje mogućnost povrede na minimum.

Whatsapp Image 2023 09 13 At 21.05.13

Flovin rekviziti

FLOVIN rekvizita je specijalna oprema za trening visokog intenziteta, koji koristi patentiranu tehnologiju trenja. FLOVIN koncept je sistem telesnog treninga koji ima kombinaciju treninga telesne težine sa horizontalnim trenjem, što rezultira izuzetno prilagodljivim oblicima vežbanja. Ovu vrstu treninga koriste vrhunski sportisti, lični treneri i privatni korisnici širom sveta.

Whatsapp Image 2023 09 14 At 12.03.49

PROGRAMI

CROSS TRENING

Cross Trening: Višestruke prednosti Za Vaše telo i fitness

Cross trening, poznat i kao funkcionalni trening, postao je popularan način vežbanja koji kombinuje različite vrste fizičkih aktivnosti kako bi se postigla celovita telesna kondicija. Ovaj pristup fitnessu stavlja naglasak na raznolikost vežbi, visoki intenzitet i sveobuhvatni pristup zdravlju i dobrobiti.

Šta je Cross Trening?

Cross trening je trening koji uključuje različite elemente vežbanja, uključujući snagu, izdržljivost, ravnotežu, fleksibilnost i agilnost. Ovaj pristup omogućava vežbačima da rade na svim aspektima telesne kondicije, a ne samo na jednom specifičnom cilju.

Prednosti Cross Treninga:

Poboljšana telesna kondicija: Cross trening omogućava Vam da radite na svim aspektima telesne kondicije, što ima za rezultat bolju izdržljivost, snagu i fleksibilnost.

Gubitak težine: Visokointenzivni treninzi u okviru cross treninga sagorevaju kalorije i podstiču gubitak težine.

Varijacija vežbi: Nikada nije dosadno jer cross trening uvodi različite vežbe i aktivnosti u Vašu rutinu.

Smanjenje rizika od povreda: Raznolikost vežbi smanjuje rizik od prekomerne upotrebe jednih te istih mišića, što može dovesti do povreda.

Timski duh: Cross trening često se izvodi u grupama, što stvara osećaj zajedništva i podrške među vežbačima.

Primer Cross Trening rutine:

 • Sklekovi za snagu gornjeg dela tela.
 • Čučnjevi za jačanje donjeg dela tela.
 • Plankovi za stabilnost i trup.
 • Vežbe s bučicama za ravnotežu i izdržljivost.
  Intervalno trčanje za kondiciju.

Cross trening je dinamičan i izazovan način vežbanja koji vam omogućava da postignete svoje fitness ciljeve na sveobuhvatan način. Bez obzira jeste li početnik u fitnessu ili iskusni sportista, cross trening Vam pruža priliku da poboljšate svoju telesnu kondiciju, izgubite težinu i osećate se bolje u vlastitom telu. Osim fizičkih prednosti, ovo iskustvo takođe može pozitivno uticati na vašu mentalnu izdržljivost i samopouzdanje.

KARDIO TRENING

Ovaj trening pomaže kod gubljenja masnih naslaga i sticanja izdržljivosti i sposobnosti u cilju unapređenja sportskih performansi, a samim tim pozitivno utiče na kvalitet svakodnevnog života. Ubrzava metabolizam, snižava nivo stresa, nivo holesterola i daje podstrek jačanju imunog sistema. U GB Medic centru ovaj trening se sprovodi na specijalnoj Assault Air Runner traci.

Kardio Trening: Ključ za zdravo srce i fizičku kondiciju

Kardio trening, poznat i kao aerobni trening, predstavlja osnovni dio većine fitness programa. Ova vrsta treninga fokusira se na povećanje srčane aktivnosti i disanja, čime se poboljšava cirkulacija krvi, oksigenacija tela i izdržljivost mišića. Kardio trening može se izvoditi na različite načine, prilagođavajući se individualnim potrebama i ciljevima vežbača.

Prednosti Kardio Treninga:

 • Jačanje srca: Kardio trening jača srčani mišić, povećava volumen krvi koji srce može pumpati.
 • Sagorevanje kalorija: Ova vrsta treninga može pomoći u mršavljenju ili održavanju zdrave telesne mase, budući da sagoreva kalorije.
 • Poboljšana izdržljivost: Redoni kardio trening povećava izdržljivost mišića, što vam omogućava da se osećate manje umorno tokom svakodnevnih aktivnosti.
 • Smanjenje stresa: Kardio trening podstiče lučenje endorfina, što može smanjiti osećaj stresa i poboljšati mentalno zdravlje.
 • Smanjenje rizika od bolesti: Redovan kardio trening može smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa tipa 2 i visokog krvnog pritiska.

FUNKCIONALNI TRENING

Funkcionalni Trening: Osvježavajući pristup zdravlju i telesnoj kondiciji

Funkcionalni trening je pristup vežbanju koji se odosi na poboljšanje telesne sposobnosti za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Umesto izolovanih mišićnih grupa, ovaj trening promiče integraciju mišića i pokreta koji imitiraju prirodne radnje koje obavljamo tokom dana. Funkcionalni trening pomaže u razvijanju snage, ravnoteže, koordinacije i fleksibilnosti kako bi se poboljšala funkcionalnost tela.

Principi Funkcionalnog Treninga: Funkcionalnost: Cilj funkcionalnog treninga je pripremiti telo za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. To uključuje dizanje teških predmeta, penjanje stepenicama, savijanje i podizanje. Integracija mišićnih grupa: Funkcionalni trening često uključuje vežbe koje koriste više mišićnih grupa istovremeno, što poboljšava koordinaciju i povećava učinkovitost. Prilagodljivost: Trening se može prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima. Može biti jednako učinkovit za početnike i iskusne vežbače.

Varijacija vežbi: Funkcionalni trening uključuje širok spektar vežbi, uključujući vežbe s vlastitom telesnom težinom, elastičnim trakama i drugim rekvizitima. Funkcionalni trening pruža sveobuhvatan i koristan pristup zdravlju i telesnoj kondiciji. Osim što pomaže u razvijanju snage i izdržljivosti, funkcionalni trening poboljšava funkcionalnost tela i olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

ISTEZANJE

Istezanje je važan deo treninga kako pre njegovog početka tako i na kraju. Naš tim Vam pomaže da se pravilno istežete, kako biste izbegli mogućnost povreda tokom treninga. Upoznaćemo vas sa dinamičkim istezanjem koje se koristi na početku treninga i gde je cilj da serijom funkcionalnih vežbi koje imitiraju specifične pokrete iz sporta pripremamo telo za napore na samom treningu. Druga vrsta istezanja jeste statičko. Koristimo ga na samom kraju treninga jer služi da se mišići istegnu dok se telo nalazi u stanju mirovanja. Sastoji se iz raznih tehnika kojima se postepeno mišić istegne do određene granice u trajanju od 15 do 60 sekundi. Istezanje je apsolutno neophodno kod svake vrste treninga, kako onog rekreativnog tako i kod profesionalnih sportista bez obzira na starost.

Istezanje: Važna komponenta za zdravu pokretljivost i dobrobit

Istezanje je važan deo svakog režima vežbanja i ključna komponenta za održavanje zdravlja mišića i zglobova. Ova jednostavna, ali moćna praksa pomaže u očuvanju i poboljšanju fleksibilnosti, sprečavanju povreda te smanjenju napetosti u mišićima. Bez obzira na to jeste li sportista, rekreativac ili osoba koja se bavi svakodnevnim aktivnostima, istezanje može doprineti vašem opštem osećaju dobrog stanja. Prednosti Istezanja:

 1. Povećana fleksibilnost: Redovno istezanje pomaže povećanju raspona pokreta u zglobovima, čime se poboljšava fleksibilnost tela.
 2. Smanjenje napetosti i bolova: Istezanje može pomoći u smanjenju napetosti u mišićima i ublažavanju bolova uzrokovanih napetostima.
 3. Prevencija povreda: Istegnuti mišići i zglobovi manje su podložni povredama tokom aktivnosti i sportskih treninga.
 4. Bolje držanje: Redovno istezanje pomaže u poboljšanju držanja tela.
 5. Opšte opuštanje: Istezanje može imati opuštajući učinak na telo i smanjiti stres.