GB Medic rehabilitacioni fizio-centar

Gb Medic

Masaže: Put do opuštanja i fizičkog blagostanja

Masaže su drevna umetnost koja je osmišljena kako bi pomogla ljudima da se opuste, osete olakšanje od napetosti i poboljšaju celokupno fizičko i emocionalno zdravlje. Ova terapija koja koristi različite tehnike rada s mišićima i tkivima tela postala je popularna metoda za ublažavanje stresa, proticanje cirkulacije krvi, smanjenje bolova i održavanje ravnoteže između tela i uma.

Prednosti masaža:

  • Relaksacija: Masaže su odličan način za opuštanje tela i uma, smanjenje stresa i poboljšanje kvaliteta sna.
  • Poboljšana crkulacija: Tehnike masaže podstiču bolju cirkulaciju krvi, što pomaže u proticanju kiseonika i hranjivih materija tkivima.
  • Smanjenje bolova: Masaže često smanjuju bolove u mišićima, leđima, vratu i zglobovima.
  • Opuštanje Mišića: Kroz masažu se opuštaju napeti mišići, čime se poboljšava pokretljivost i ravnoteža tela.
  • Podrška Zdravlju: Redovite masaže mogu podržati opće zdravlje i pomoći u prevenciji bolesti i ozljeda.

Kako funkcioniše masaža:

Masaža se izvodi pomoću različitih tehnika, uključujući trljanje, pritisak, gnječenje i istezanje. Naši maseri koriste svoje ruke, prste, dlanove i često koristi ulje kako bi olakšao pokret i osigurao glatko klizanje po koži.

Masaže predstavljaju terapijski i ugodan način brige o telu i umu. Bez obzira jeste li u potrazi za opuštanjem, olakšanjem od bolova ili poboljšanjem fizičkog i emocionalnog blagostanja, masaže mogu pružiti brojne prednosti. To je prilika za odvojenost od svakodnevnog stresa i posvećenost brizi o sebi, čineći masaže popularnim izborom za ljude širom sveta.

LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je vrlo efikasna tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova. Prednosti limfne drenaže su klinički dokazan terapeutski metod, trenutni, vidljivi rezultati, tretman je dobro prihvaćen od strane pacijenata jer telo nije dodatno opterećeno nepotrebnim lečenjem.

SPORTSKA MASAŽA

Profesionalni sportisti treniraju izuzetno naporno i ulažu mnogo u svoju fizičku spremu. Njihovo telo je pred konstantnim izazovima, te sportske povrede su nažalost sastavni deo njihovog rada. Intezivni treninzi izlažu mišiće, tetive i ligamente povredama koje su nastale kao posledica premora. Mi u GB Medic-u poznajemo sportiste i razumemo njihove potrebe. Poverenje brojnih sportskih asova i iskustvo izdvajaju našu sportsku masažu od drugih. Ona je posebno orjetnisana ka smanjenju mišićne napetosti i ostvarenju duboke telesne i psihičke opuštenosti. Sportska masaža postala je veština koja može pomoći sportisti prilikom oporavka nakon napornih treninga, ali ga i stimuliše da poveća svoje sportske rezultate. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim povredama, povećava opseg kretanja i snagu povređenih mišića, ubrzava proces jačanja i poboljšava protok krvi. Za profesionalne sportiste ona danas predstavlja neophodnost, ali se preporučuje i rekreativcima za što produktivnije treninge i prevenciju povreda. Bilo da ste profesionalac ili rekreativac, u našoj ordinaciji ćete dobiti tretman vrhunskih asova.

RELAX MASAŽA

Fokusirani na obaveze, zaboravljamo na svoje zdravlje. Fizički napor, žurba i stres su tri neizostavne karakteristike naše svakodnevnice. Iako, mi sami često nismo svesni ovih dnevnih uticaja, naše telo pamti sve. Udovoljiti sebi i opustiti se nije luksuz, već neophodnost savremenog čoveka.

Relax masaža neguje vaše telo, ali i duh. Ona relaksira mišiće, a kada se redovno primenjuje, deluje preventivno umanjujući stres i premor. Relax masaža se radi za celo telo, ali se može posebno izvesti i za svaki pojedinačni deo tela. Izuzetno pospešuje cirkulaciju i deluje čak i na hronične bolove.

Whatsapp Image 2023 09 14 At 13.32.56 (1)
Whatsapp Image 2023 09 14 At 13.32.56