GB Medic rehabilitacioni fizio-centar

Gb Medic

Spinalna manipulacija je veština i nauka koja donosi olakšanje i podršku zdravlju kičme, omogućavajući telu da ostvari svoj puni potencijal - posetite GB Medic, a mi ćemo učiniti da Vaši bolovi nestanu.

Prirodni put ka zdravlju Vaše kičme

Spinalna manipulacija je terapijska tehnika koja se sve više koristi kako bi se poboljšala funkcija kičme i olakšali simptomi povezani sa različitim stanjima kičme. Ova tehnika, koja se često koristi u okviru fizioterapije, temelji se na preciznim i kontrolisanim pokretima koje obavlja stručnjak sa ciljem poboljšanja pokretljivosti kičmenih segmenata.

Spinalna manipulacija – manipulacija kičmenih zglobova je terapeutska tehnika koja vrši mobilizaciju zglobova kičmenog stuba.

Postiže se kratkim i brzim potiskom, nakon čega pacijent oseti smanjenje bola i olakšanje. Pun efekat ove tehnike sledi nakon nekoliko sati. Spinalna manipulacija daje dobre rezultate kod akutnih bolova vrata i leđa, diskus hernije, vrtoglavice, glavobolje, ukočenosti vrata i ramenog pojasa, išialgije i sl.

Prednosti SPINALNE MANIPULACIJE:

1. Smanjenje Bola: Spinalna manipulacija može značajno smanjiti bolove u leđima, vratu i kičmi. Poboljšava se cirkulacija i opuštaju mišići, što dovodi do smanjenja napetosti.

2. Poboljšana Pokretljivost: Ova tehnika pomaže u povećanju opsega pokreta u kičmi. Pacijenti često primećuju veću pokretljivost i fleksibilnost nakon tretmana.

3. Poboljšano Funkcionisanje Nervnog Sistema: Spinalna manipulacija može smanjiti pritisak na nervne strukture u kičmi, što može pozitivno uticati na rad nervnog sistema i funkcionalnost tela.

4. Prevencija Ponovnih Povreda: Redovno korišćenje spinalne manipulacije može pomoći u sprečavanju ponovnih povreda kičme i održavanju optimalnog zdravlja kičme.