GB Medic rehabilitacioni fizio-centar

Gb Medic

GB MEDIC REHABILITACIONI FIZIO-CENTAR - Smederevo, svojim pacijentima omogućava pristup najsavremenijim praksama fizikalne terapije.

Suve Iglice (Dry Needling) Terapija: Otkrijte put ka oporavku i olakšanju bola

“Suve iglice” terapija, poznata i kao dry needling terapija, predstavlja inovativan i efikasan pristup u lečenju različitih problema sa mišićima i bolovima u telu. U GB Medic centru – fizio centru, ponosno nudimo ovu naprednu tehniku kako bismo vam pomogli da povratite svoje zdravlje, pokretljivost i komfor.

Šta je Dry Needling?

Dry Needling terapija je procedura u kojoj se tanke igle umeću direktno u mišićne tačke ili tzv. “okidače” kako bi se smanjio bol i poboljšala funkcija mišića. Ovaj tretman se često koristi za smanjenje mišićne napetosti, ublažavanje bolova, i povećanje opsega pokreta.

Kroz precizno postavljene igle, terapeuti ciljaju tačke u mišićima koje su uzrokovale bol ili ograničenja u pokretu. Ovaj proces pomaže da se smanje mišićni grčevi, poboljša cirkulacija, i stimuliše telo da se samoisceli. Suve iglice se obično koriste za lečenje problema kao što su:

  • Bol u leđima: “Suve iglice” terapija može biti efikasna za smanjenje bolova u donjem ili gornjem delu leđa.

  • Mišićni grčevi: Opuštanje mišića i smanjenje grčeva je čest cilj ove terapije.

  • Teniski lakat i Golferov lakat: Problemi sa laktom, često uzrokovani mišićnom napetošću, mogu se uspešno tretirati suvim iglama.

  • Glavobolje i migrene: “Suve iglice” mogu pomoći u smanjenju napetosti u vratnim mišićima koja može uzrokovati glavobolje.
Zašto Odabrati Dry Needling terapiju u GB Medic centru?

Kada se odlučite za Dry Needling terapiju u našem centru, dobijate:

  • Stručnost i iskustvo: Naši terapeuti su visoko obučeni i iskusni u primeni suvih igala.

  • Personalizovan Tretman: Svaka terapija je prilagođena vašim specifičnim potrebama i stanju.

  • Bolje Zdravlje i oporavak: Dry Needlig terapija može značajno doprineti vašem oporavku i olakšanju bola.

  • Poboljšan kvalitet života: Vraćanje pokretljivosti i smanjenje bola omogućava vam da se vratite svakodnevnim aktivnostima bez ograničenja.

Dry Needling terapija je siguran i efikasan tretman koji može doneti značajno olakšanje i poboljšanje kvaliteta života. Obratite nam se danas kako biste saznali kako vam možemo pomoći da se osećate bolje i živite bez bola.    

Fizikalna Terapaija (3)