GB Medic rehabilitacioni fizio-centar

Gb Medic

Svako ko pati od bilo koje vrste glavobolje, olakšanje će pronaći u GB Medic centru za rehabilitaciju. Naši osteopatski tretmani deluju.

Razlozi za glavobolje su brojni. Provocirajući faktor odnosno okidači iz spoljašne sredine mogu da budu promena vremena, previše kafe, cigareta , alkohol, hormoni i naravno stres, koji je najčešći izazivač glavobolja. Takođe, čest uzrok glavobolja je menstruacija, odnosno hormonalne promene kod žena.

Osteopatski tretman se radi kod osoba koje imaju velike glavobolje koje nastaju zbog povećanog tonusa vratne muskulature, koji dodatno pojačavaju emocionalna napetost i nervoza. To dovodi do smanjene cirkulacije krvi, poremećaja mikrocirkulacije koji dovodi do spazma u mišićima glave i vrata, smanjenog dopremanja kiseonika, nakupljanja produkta metabolizma i bolova. Bolovi se javljaju u potiljačnom delu , šire se u obe slepoočnice i čelo.

Osteopatski tretman se kod pacijenata primenjuje na svake dve nedelje.

Osteopatski Tretman: Prirodni put do oporavka i zdravlja

Osteopatski tretman je holistički pristup zdravlju i medicinskom tretmanu koji se temelji na filozofiji da telo ima inherentnu sposobnost samoizlečenja. Osteopati koriste nežne tehnike manipulacije mišića, kostiju i tkiva kako bi podst aklitelo da povrati ravnotežu, funkcionalnost i optimalno zdravlje. Ovaj prirodni i komplementarni oblik terapije sve više privlači pažnju ljudi koji traže alternativne načine lečenja i prevencije bolesti.

Osnovni principi osteopatskog tretmana:

  1. Telo kao jedinstveni sastav: Osteopati veruju da telo funkcioniše kao jedan povezani sastav i da problemi u jednom delu tela mogu uticati na druge delove.
  2. Samoizlečenje: Osteopatski tretman podstiče telo da iskoristi svoju prirodnu sposobnost za ozdravljenje i regeneraciju.
  3. Struktura i funkcija: Osteopati veruju u blisku vezu između strukture tela (mišići, kosti, ligamenti) i njegove funkcionalnosti. Bilo kakve nepravilnosti u strukturi mogu uticati na funkciju.
  4. Prevencija: Osteopatski tretman nije samo za lečenje bolesti, već se takođe koristi za prevenciju povreda i bolesti.

Kako se radi osteopatski tretman:

U GB Medic centru koriste se različite tehnike rada s telom kako bismo pronašli i ispravili disbalanse. To uključuje manipulaciju kičme i zglobova, masažu mišića i tkiva, tehnike istezanja i disanja. Osteopatski tretman je nežan i prilagođava se individualnim potrebama pacijenta.

Indikacije za osteopatski tretman:

  1. Bolovi u leđima: Osteopatija često pomaže kod hroničnih bolova u leđima, vratu i zglobovima.
  2. Glavobolje i migrene: Osteopatski tretman može ublažiti napetost i poboljšati cirkulaciju, čime se smanjuje učestalost glavobolja i migrena.
  3. Sportske povrede: Osteopati često rade s sportistima kako bismo im pomogli u prevenciji povreda i ubrzanju oporavka nakon povreda.
  4. Probavni problemi: Osteopatski tretman može poboljšati probavnu funkciju i pomoći kod problema kao što su nadutost i zatvor.
  5. Psihološki stres: Opuštanje tela tokom osteopatskog tretmana može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti.

Osteopatski tretman predstavlja prirodni i holistički pristup zdravlju i dobrobiti tela. Ovaj komplementarni oblik terapije može pomoći u olakšanju bola, poboljšanju funkcionalnosti tela i podsticanju celokupnog zdravlja. Bez obzira jeste li u potrazi za rešenjem za svoje zdravstvene probleme ili jednostavno želite održavati ravnotežu i prevenciju, osteopatski tretman može biti učinkovita opcija koja podstiče prirodni potencijal tela za ozdravljenje i dobrobit.