GB Medic rehabilitacioni fizio-centar

Gb Medic
Uloga ortopedskih uložaka

Uloga ortopedskih uložaka je normalno funkcionisanje stopala i rasterećenje skočnog zgloba, kolena, kukova i kičme. Imaju biomehanički efekat.
GB Medic Vam pruža veliki asortiman uložaka kako biste mogli da pronađete odgovarajući uložak. Ravnomerna raspodela opterećenja i rasterećivanje tačaka najvećeg pritiska je glavni deo prevencije i terapije spuštenih stopala.

Ortopedski ulošci se izrađuju prema predhodnom kompjuterskom pregledu stopala. Postoji više vrsta ortopedskih uložaka koji se usklađuju u zavisnosti od dijagnoze i namene uložaka.

Anatomski ulošci: Udobnost za Vaše stopalo

Anatomski ulošci su ortopedski uređaji dizajnirani kako bi pružili podršku, stabilnost i udobnost stopalima. Ovi ulošci se oblikuju prema anatomiji stopala i prilagođavaju se individualnim potrebama svakog korisnika. Kroz pravilno postavljanje u obuću, anatomski ulošci mogu ublažiti bolove, smanjiti umor stopala i poboljšati opštu biomehaniku tela.

Kako se rade anatomski ulošci:

Anatomski ulošci su obično napravljeni od visokokvalitetnih materijala koji pružaju potrebnu potporu stopalu. Oni podstiču luk stopala, pravilno raspoređuju težinu tela i stabilizuju stopalo tokom hodanja. Osim toga, mogu imati dodatne karakteristike poput apsorpcije udarca i poboljšane ventilacije kako bi se osigurala udobnost tokom dugotrajnog nošenja.

Prednosti anatomskih uložaka:

  1. Ublažavanje bola: Anatomski ulošci mogu pomoći u ublažavanju bolova u stopalima, petama, zglobovima i donjem delu leđa.
  2. Korekcija nepravilnosti: Koriste se za korekciju nepravilnosti u hodanju i raspodjeli težine, što može poboljšati biomehaniku tela.
  3. Prevencija problema: Nošenjem anatomskih uložaka možete smanjiti rizik od povreda i problema sa stopalima.
  4. Poboljšana stabilnost: Ulošci pružaju dodatnu stabilnost tokom hodanja, posebno osobama koje imaju problem s ravnotežom.
  5. Udobnost: Osobe koje provode puno vremena na nogama cene udobnost koju pružaju anatomski ulošci.
Primene anatomskih uložaka:
  1. Sport i aktivnost: Sportisti često koriste anatomski uloške kako bi poboljšali performanse i smanjili rizik od sportskih povreda.
  2. Radne cipele: Osobe koje rade dugotrajne i stajaće poslove koriste ih kako bi smanjile umor i nelagodu.
  3. Problemi sa stopalima: Osobe s ravnim stopalima, visokim svodom ili drugim problemima stopala mogu koristiti anatomske uloške za podršku i udobnost.
  4. Prevencija problema s kičmom: Pravilna podrška stopalima može pomoći u održavanju ispravnog položaja tela i prevenciji problema s kičmom.

Anatomski ulošci su korisni ortopedski uređaji koji pružaju potporu i udobnost stopalima, poboljšavajući opštu biomehaniku tela. Individualno prilagođeni ulošci omogućavaju svakom korisniku optimalnu podršku i udobnost za njihove jedinstvene potrebe.