Programi

about us
Jedinstven koncept treninga u GB Medic centru je rezultat višegodišnjeg rada iz oblasti kondicione pripreme i rehabilitacije sportista, a vežbe su posebno prilagođene individualnim potrebama klijenata. Naši programi postižu unapređenje zdravlja i fizičkih performansi, preraspodele mišićne mase i poboljšanja kardiovaskularnog sistema na individualnom nivou.

CROSS trening

U pitanju je trening po stanicama .Trening se obično sastoji od 5-10 stanica, koje se prolaze jednom ili više puta. Naročita prednost ovog treninga se ogleda u nastojanju da se kružnim vežbanjem aktiviraju sve grupe mišića.

KARDIO trening

Ovaj trening pomaže kod gubljenje masnih naslaga i sticanje izdržljivosti i sposobnosti u cilju unapređenja sportskih performansi, a samim tim pozitivno utiče na kvalitet svakodnevnog života. Ubrzavaju metabolizam, snižavaju nivo stresa, nivo holesterola i daju podstrek jačanju imunog sistema. U GB Medic centru ovaj trening se sprovodi na specijalnoj Assault Air Runner traci. 

Istezanje

Istezanje je važan deo treninga kako pre njegovog početka tako i na kraju. Naš tim vam pomaže da se pravilno istežete, kako biste izbegli mogućnost povreda tokom treninga. Upoznaćemo vas sa dinamičkim istezanjem koje se koristi na početku treninga i gde je cilj da serijom funkcionalnih vežbi koje imitiraju specifične pokrete iz sporta pripremamo telo za napore na samom treningu. Druga vrsta istezanja jeste statičko. Koristimo ga na samom kraju treninga jer služi da se mišići istegnu dok se telo nalazi u stanju mirovanja. Sastoji se iz raznih tehnika kojima se postepeno mišić istegne do određene granice u trajanju od 15 do 60 sekundi. Istezanje je apsolutno neophodno kod svake vrste treninga, kako onog rekreativnog tako i kod profesionalnih sportista bez obzira na starost.

Funkcionalni trening

Funkcionalni trening je jedan od najpopularnijih sistema treninga u svetu. Termin „funkcionalan“ zapravo označava „radan“ i njegova osnovna funkcija je da pripremi čoveka da radi najosnovnije životne stvari poput dizanja i spuštanja tereta, sedanja i ustajanja, hodanja, skakanja i čučnja, nošenja tereta itd. Kako bi trening bio funkcionalan potrebno je korišćenje funkcionalnih rekvizita – sredstava koja će omogućiti našem telu da se kreće bez ograničenja. Uz njih ćete se kretati u svim ravnima istovremeno uključujući sve mišiće tela.