Oprema

about us
GB Medic je jedan od najopremljenijih centara za individualne treninge. Uz stručnost iz oblasti rehabilitacije i kondicione pripreme sportista, našim korisnicima je dostupna i vrhunska oprema za trening. Spremite se da zajedno dostignemo vrhunske rezultate.

TRX trake

TRX (eng. TRX suspension trening) je trening pripadnika Specijalnih jedinica američke vojske (Navy Seal). On uključuje više od 300 vežbi za poboljšanje snage, fleksibilnosti i izdržljivosti. U TRX treningu vežbač koristi sopstvenu težinu kao opterećenje. Jedan je od najpopularnijih programa na svetu. Zbog brzih rezultata i izuzetne efikasnosti u jačanju tela postao je nezaobilazan sadržaj svakog modernog fitnes centra na svetu. Sastoji se od 2 specijalne najlonske trake, sa ručicama na svojim krajevima, koje su pričvrćene svojim drugim krajem za plafon. Na TRX traci mogu vežbati i muškarci i žene, prilagodljiv je i profesionalnim sportistima za poboljšanje fizičkih performansi kao i rekreativcima. TRX je vrlo dinamičan, visokointenzivni trening, koji u trajanju od 55 min, sagoreva u proseku 500 kalorija. Na ovim funkcionalnim trakama moguće je izvesti više od 300 različitih vežbi što omogućava visoku kreativnost u osmišljavanju treninga. Koristeći sopstvenu težinu tela, gradimo funkcionalnu snagu i izdržljivost, razvijamo stabilnost i fleksibilnost mišićnih grupa, ubrzavamo metabolizam, skidamo masne naslage i u kratkom roku menjamo svoj izgled. U GB Medic centru možete pristupiti individualnim TRX treninzima i vežbati na originalnim TRX trakama.

kBox4

Ambulanta za rehabilitaciju GB Medic je među prvima u Srbiji omogućila klijentima vrhunske uslove za trening u vidu najsavremenije sprave za trning – kBox4 Pro Ultimate System. Ona je sastavni deo treninga vrhunskih NBA igrača poput Lebrona Džejmsa, Kleja Tompsona, Stivena Karija, zatim NFL igrača poput Toma Brejdija, tenisera poput Rafaela Nadala, i najboljih fudbalskih ekipa kao što su Real Madrid, Barselona, Bajern Minhen i Liverpul. Na kBox4 se izvodi tzv. Izo-inercijalni trening. Ovaj trening maksimalno opterećenje mišiće u oba smera i u različitim uglovima. Koristi silu inercije, a mišić savladava otpor i tokom kontrakcije i tokom opružanja. Rezultat je dublja aktivacija mišića i aktivacija često nedostupih mišićnih vlakana. Ovo je trening namenjen profesionalnim sportistima i naprednim rekreativcima.

Assault Air Runner

Assault Air Runner je najsavremenije traka čija zakrivljenost omogućava korisnicima prirodniji kontakt stopala sa podlogom tokom trčanja. Ovim se znatno umanjuje šansa da dođe do povrede skočnog zgloba i kolena. GB Medic je jedan od retkih rehabilitacionih centara u Srbiji koji posedujeme Assault Air Runner traku. Ona je jedna od dve licencirane trake za crossfit svetska prvenstva. Njen nemotorizovan princip kretanja je garant bezbednosti I vrhunskih performanasi. Potrošnja kalorija je 30% više nego na prosečnim trakama. Ona omogućava intezivan trening, pravilnu biomehaniku trčanja, neograničenu brzinu trčanja, pripremu za maraton i dr.

TubeR gume

TubeR je set guma za izvođenje vežbi sa opterećenjem, u okviru kog se nalaze i dodaci u vidu ručica, kaiševa za noge, dodatka za kačenje guma na vrata, kao i niza drugih opcionih dodataka (za kačenje guma na ripstol, šipke, tanje stubove, za fiksiranje guma na zid itd). Sa setom TubeR guma za vežbanje možete izvesti sve vežbe koje inače radite u teretani, kao i one koje vam tamo nisu dostupne. Forma izvođenja pokreta je potpuno slobodna, što znači da možete vežbati bilo koji pokret, specifičan za sport kojim se bavite, uz dodatno opterećenje. Pogodan je za sve uzraste. Za one koji se profesionalno bave sportom kao savršena dopuna treningu, za rekreativce, i za rehabilitaciju, jer zbog svojih osobina štedi zglobove i tetive, čime se smanjuje mogućnost povrede na minimum.

Kettlebell

Kettlebell je rekvizit za vežbanje od livenog gvožđa i izgleda poput kugle sa drškom. Koristi se kako u profesionalnom, tako i u rekreativnom sportu u cilju poboljšanja snage, kondicije, brzine i izdržljivosti. Sa ovim rekvizitom se upražnjava specifičan vid treninga pošto se istovremeno razvija aerobni i anaerobni proces, tako da pored mišića, jača se i kardiovaskularni sistem. Ukoliko želite da poboljšate svoju snagu, izdržljivost, koordinaciju, mentalnu čvrstinu, osloboditi se stresne svakodnevnice, skinete masne naslage, poboljšate zdravlje kičme, zglobova, tetiva, ligamenata, Kettlebell je pravi izbor za Vas.

FLOVIN rekvizita

FLOVIN rekvizita je specijalna oprema za trening visokog intenziteta, koji koristi patentiranu tehnologiju trenja. FLOVIN koncept je sistem telesnog treninga koji ima kombinaciju treninga telesne težine sa horizontalnim trenjem, što rezultira izuzetno prilagodljivim oblicima vežbanja. Ovu vrstu treninga koriste vrhunski sportisti, lični treneri i privatni korisnici širom sveta.