Dry Needling

about us
GB Medic ambulanta svojim pacijentima omogućava pristup najsavremenijim praksama fizikalne terapije. Suva punkcija je tehnika korišćenja akupunkturnih igala u rešavanju bola i napetosti u mišićima bez korišćenja medikamenata.

Ova tehnika nije isto što i tradicionalna kineska akupunktura, već se zasniva na zapadnoj anatomiji i neurofiziologiji ubadanja bolnih tački u mišićima. Suva punkcija (eng. Dry needling) je bezbedna, brza i pouzdana tehnika. Ovde se koristi vrlo mala igla za jednoktratnu upotrebu. Ubod igle smanjuje kontrakciju mišića i potpuno ga opušta. U većini slučaja metod je bezbolan, a u manjoj meri pacijent može iskusiti blagu bol koja kratko traje. Posle ovog tretmana, nije neuobičajeno da se javi blaga bolnost. Međutim, svaka bol koja se javi posle ove metode je blaga i može se smanjiti hladnim gelom, istezanjem ili toplom kupkom. 

Kome se preporučuje ova tehnika?

Suva punkcija je korisna solucija kod mnogih mišićno skeletnih problema sa kojima se mnogo ljudi suočava. Može pomoći kod hroničnog bola u vratu, leđima i ramenima.Takođe, ukoliko pacijent pati od tzv. „teniskog lakta“, plantarnog fascitisa i petnog trna ova metoda vrlo delotvorna. Čak i kod problema koji su kompleksni poput artritisa, Suva punkcija daje dobre rezultate.